Vai baltus apavus var mazgāt veļas mašīnā?

Kā mazgāt baltu apavu zoli, lai tā izskatītos kā jauna? Šodien dalīsimies ar paņēmieniem, kas palīdzēs nomazgāt baltas apavu zoles. Pārbaudīti līdzekļi!

Vai baltus apavus var mazgāt veļas mašīnā? Jā, bet ne visus. Veļas mašīnā noteikti var likt sporta un sintētiskus apavus.

Lai to izdarītu, jums iepriekš jāsagatavo apavi. Notīriet zoli, noņemiet oļus un smiltis no protektoriem. Nepieciešams izņemt šņores un zolītes. Ievietojiet šņores veļas mazgāšanas maisā. Zolītes labāk nemazgāt, jo tās deformēsies. Tāpēc, ja tās netīras vai nolietojušās, tās labāk nomainīt.

Apavus var ielikt mazgāšanas maisiņā vai vienkārši vecā spilvendrānā. Pēc tam pārejam pie pašas mazgāšanas: 6 ēdamkarotes balinātāja ievieto galvenajā mazgāšanas nodalījumā.

Tajā pašā laikā, ja ir noturīgi traipi gan uz zoles, gan uz pašiem apaviem, pirms mazgāšanas apavus vajadzētu izmērcēt pusstundu. Uz 0,5 litriem verdoša ūdens vajag apmēram 2-3 ēdamkarotes balinātāja. Kad apavi izmērcēti, tos liek veļas mašīnā un mazgā 40 grādu temperatūrā.

Bet ir arī manuāli veidi kā panākt, ka baltu apavu zole mirdz kā jauna.

Vienkāršākais veids ir zobu pasta. Pievērsiet uzmanību svarīgam aspektam: izmantojiet parasto pastu, nevis krāsainu, ja vien, protams, nevēlaties sabojāt savas kedas. Izmantojot zobu suku, uzklājiet pastu piesārņotajās vietās, pēc tam noņemiet pārpalikumu ar salveti.

Otrs vienkāršais un nekaitīgs veids ir soda. Tā jāsajauc ar ūdeni, lai izveidotu pastu. Uzklājiet iegūto maisījumu uz kedām, atstājiet 15 minūtes un pēc tam nomazgājiet atlikumus ar tekošu ūdeni.

Lasi arī: Kā vienā mirklī atdzesēt arbūzu: gudras saimnieces metode

Gandrīz katrai sievietei savā kosmētikas arsenālā noteikti ir micelārais ūdens. Šis rīks lieliski tiek galā ne tikai ar dekoratīvās kosmētikas noņemšanu, bet arī ar traipiem uz apavu zolēm. Vienkārši samērciet vates spilventiņu ar micelāro ūdeni un notīriet ar to netīrās vietas.

Ūdeņraža peroksīds īpaši noderēs, kad dzeltenums no zoles ir izplatījies uz pārējo apavu daļu. Ielejiet bļodā siltu ūdeni, pievienojiet pudeli ūdeņraža peroksīda un iemērciet apavus maisījumā. Ļaujiet produktam iedarboties pusstundu un pēc tam vienkārši noskalojiet ar lielu daudzumu silta ūdens, iepriekš noberžot apavus ar mīkstu birsti.

Bet, ja uz baltās zoles ir melni skrāpējumi, palīgā nāks parasta kancelejas dzēšgumija. Vienkārši notīriet apavu zoli ar dzēšgumiju, bet tai jābūt baltai.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment